Kunstendag voor kinderen : 17 november 2013

"Kunst maakt kinderen sterker en weerbaar"

Op zondag 17 november vindt voor de tweede maal de Kunstendag voor Kinderen plaats, in heel Vlaanderen en in Brussel. Kinderen tot 12 jaar kunnen dan samen met hun (groot) ouders kiezen uit meer dan 200 activiteiten rond kunst en cultuur. "Hoe vroeger we de drempel kunnen verlagen, hoe makkelijker de opstap later", zegt initiatiefneemster en Vlaams minister van Cultuur Joke Schauvliege.

Waarom vind je het belangrijk dat kinderen kennismaken met cultuur?
"Uit onderzoek blijkt dat je niet vroeg genoeg kunt beginnen met deel te nemen aan culturele activiteiten. Kunst draagt bij tot de ontwikkeling van kinderen. Het stimuleert hun creativiteit en verbeelding. Kinderen leren op een andere manier naar de wereld en maatschappelijke problemen kijken. Kunst maakt je ook sterker en weerbaar voor het leven."

"Het is echt niet gemakkelijk om de concurrentie aan te gaan met commerciƫle initiatieven, maar ik vind het wel belangrijk dat we het proberen, dat kinderen ook andere prikkels krijgen. Ik sta er versteld van hoe onbevangen kinderen naar een schilderij kunnen kijken en wat zij erin kunnen ontdekken", aldus Joke Schauvliege.

We willen gezinnen aanmoedigen om ook tijdens het jaar aan cultuur te doen. De website www.uitmetvlieg.be maakt hen wegwijs in het aanbod voor ouders en kinderen.

Meer info kan je vinden op www.kunstendagvoorkinderen.be


Bron : Visie - vrijdag 8 november 2013

Reacties

Populaire posts van deze blog